Friday, 25 March 2016

AGAR-AGAR MILO LAPIS OREO

Time cuaca panas cenggini tekak kita selalunya nak makan benda yang lembut dan sejuk jer...betul tak....so saya merajinkan diri buat Agar2 Milo Lapis Oreo yang memang menjadi salah satu desert kegemaran kami sekeluarga....sebab tu saya selalu simpan stok biskut Oreo...kalau teringin jer nak makan boleh terus buat...untuk resipinya boleh rujuk DISINI...saya cuma bagi langkah2 membuatnya saja...kot2 la ada adik2 kita yang nak cuba buat leh tengok proses membuatnya..tak de la blurr sangat...jom ke dapur

AGAR-AGAR MILO LAPIS OREO
Oleh:MamaMia Kitchen


Buang krim biskut oreo dan patah2kannya..
Masak serbuk agar2 bersama air,gula dan susu cair ke dalam periuk kemudian didihkan.

Asingkan dua cawan agar2 tadi ke dlm periuk lain dan campurkan dengan milo dan kacau sebati supaya tidak berketul.
Ambil secawan agar2 milo tadi dan masukkan ke dlam acuan dan biarkan mengeras seketika...sori saya lupa nak snap pic step ni....bila lapisan milo dah mengeras baru masukkan  agar2 campuran susu tadi dan taburkan biskut oreo...biarkan mengeras tetapi jangan terlalu keras...
Akhir sekali baru dimasukkan baki campuran milo tadi....biarkan sejuk dahulu sebelum dimasukkan ke dalam fridge...
Enak dimakan sejuk....laju jer meluncur keanak tekak...
Post a Comment