Friday, 27 February 2015

Aiskrim Goreng


Assalamualaikum wbt.... hari ni saya nak kongsikan satu resipi yang sangat senang.Memandangkan cuaca yang panas terik sekarang ni,maka amat sesuai lah anda menyediakan dessert nih kannn.Resipi ini adalah hasil kunjungan saya ke blog Along Roz.... terus terpikat bila melihat bahan dan cara penyediaannya begitu mudah sekali. Ye la... kalau makan kat luar RM 2 sebiji....masalahnya kena order 6 biji termasuk mama dan abahnya skali baru tak berebut... dah la tu saiznya pun kecik jerr... so bila dah jumpa resipi ni kira dah save bajet la.... kalu rasa nk makan tu buleh wat sndiri.... terima kasih kepada Along Roz@ HomeKreation atas perkongsian resipi yang sangat mabelesss nih.... jom tengok resipinya

 

 Aiskrim Goreng

 Sumber: Along Roz


Bahan-bahan:

 Kepingan Roti Sandwich secukupnya

Aiskrim-flavour kegemaran

Minyak untuk menggoreng

Cara-cara:
 1.Gelekkan kepingan roti sehingga padat.

2.Letakkan seketul aiskrim ke atas roti.

3.Tutup aiskrim dengan sekeping roti lagi(juga digelek pdat).

4.Potong dengan menggunakan gelas.UNTUK LEBIH JELAS RUJUK GAMBAR STEP BY STEP DALAM BLOG HOMEKREATION.Buatlah seberapa banyak yang suka.

5.Simpan dalam bekas kedap udara dan bekukan selama 3 jam atau semalaman.Saya simpan semalaman.

6.Panaskan minyak sehingga betul -betul panas .Goreng kepingan aiskrim sekejap sahaja ,lebih kurang 1 minit sehingga garing diluarnya....





























Post a Comment